ESPAI SOLIDARI

Amb Les teves Mans, som una associació empordanesa sense afany de lucre, que ens vam constituir l’any 2016, quan vam fer el nostre primer viatge a Grècia, a l’illa de Lesbos. Durant els primers anys ens vam centrar en l’ajuda als refugiats que arribaven a Grècia, coordinats amb altres associacions i ong,s que ja treballaven a la zona, aportant recursos materials, econòmics i sanitaris.

L’any 2018, degut als problemes governamentals per continuar a Grècia, i aprofitant el coneixement que té el nostre president, Mn.Josep Taberner de la realitat de l’Àfrica, ens plantegem centrar-nos en projectes de desenvolupament i cooperació en aquest país, concretament a Gàmbia. D’aquí surt el primer viatge com a associació que vam fer a aquelles terres, el novembre del 2018, on ja hem dut material mèdic, aparells de diàlisi, cadires dentals, llits, material escolar…

A Gàmbia, en concret a Kekuta Kunda ja estan gaudint de diversos projectes acabats ( enllumenat solar, horts comunitaris i safareig per rentar roba ) i d’altres en curs ( construcció d’un pou artesià, alfabetització i escola d’adults ).

Amb Les teves Mans vol formar part d’un món just i igualitari, on les persones tinguin la possibilitat de viure-hi en pau, sense haver de deixar “casa seva”contra la seva voluntat, ja sigui per una guerra, per la fam, per malalties, per motius económics, etc.

VEURE INFORMACIÓ “AMB LES TEVES MANS”

VEURE PROJECTES “AMB LES TEVES MANS”


L’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF) som una associació de cooperació al desenvolupament formada per professionals, docents i estudiants, principalment voluntaris i voluntàries, que treballem per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, respectant sempre les característiques culturals i tècniques. Treballem per a construir una societat mundial justa i solidària i per a posar la Tecnologia al servei al desenvolupament humà.

A ESF treballem la interrelació entre l’enginyeria i la cooperació, ja sigui a través de tasques de formació i sensibilització en l’àmbit universitari o professional, projectes de cooperació al desenvolupament al Sud o campanyes d’incidència política al Nord.

VEURE INFORMACIÓ ENGINYERIA SENSE FRONTERES