FEDERACIÓ VELA / VELA LLATINA

En formar part de la Junta Directiva del Club Nàutic Sa Riera a Begur, vam engegar després de molt temps el Projecte de L’Escola de Vela del Club Nàutic, reconeguda per l’Escola Catalana de Vela de la Federació Catalana de Vela per poder oferir els cursets adients per a la mainada i als adults. Va estar essencial tornar a posar en marxa l’Escola de Vela, establint un campus per a la mainada a partir de 7 anys, durant els mesos de juliol i agost, amb el clar missatge “Vine a navegar”. El principal fonament i objectiu d’aquest campus era el d’iniciar a la mainada a estimar i respectar el mar.

FEDERACIÓ CATALANA DE VELA


En el món nàutic, la Vela Llatina des d’un llaüt tradiconal mariner porta una vela  triangular, disenyada per ser propulsada pel vent. Al llarg del nostre litoral català, són molts els indrets on s’hi practica. Quan vam formar part de la Junta del Club Nàutic Sa Riera de Begur, vam organitzar diferents trobades de Vela Llatina a Sa Riera.

La Vela Llatina neix a la Mediterrània fa uns 2000 anys. A la Mediterrània, la navegació costera i els vents canviants va comportar la utilització de la Vela Llatina. Els navegants àrabs van ser els grans difusors de la Vela Llatina amb les seves rutes comercials. La Vela Llatina té moltes parts, però es tracta d’una vela triangular amb un costat envergat a una entena, subjecta al pal.

La maniobrabilitat de la Vela Llatina és una de les seves qualitats, pot situar-se en qualsevol lloc en l’espai, i canviar i combinar diferents posicions. Pot anar contra el vent, sempre amb un angle mínim de cenyida, i sempre s’orienta respecte al vent.

VÍDEO 1 THALASSA VELA LLATINA

VÍDEO 2 THALASSA VELA LLATINA

VÍDEO 3 THALASSA VELA LLATINA


VEURE MÉS VÍDEOS DE THALASSA


NAVEGANT PER LA COSTA BRAVA

Recorregut en vaixell des de Portbou fins a Blanes. El primer tram es fa en un veler de 1925 de vela llatina. A Roses s’agafa una llanxa motora per anar per Empuriabrava, els Aiguamolls de l’Empordà, les ruïnes d’Empúries i Cala Montgó. Després un vaixell de submarinistes per anar a les Illes Medes, un creuer de turistes per les cales de Palafrugell i un de pescadors des de Palamós fins a Blanes. A més es camina per camins de ronda, i es tastarà la fabulosa cuina marinera de l’Empordà.