PRESENTACIÓ GASTRONOMIA

Dins el que ens pugui satisfer en tot l’àmbit del lleure, no podem passar per alt el que representa l’art culinari, sigui el que gaudim a les nostres llars o el que trobem arreu en llocs determinats. Com tothom, i potser més a la nostra etapa, gaudir dels pocs plaers que encara se’ns venen donant a la vida és una joia, i un d’aquests plaers és, sens dubte, un bon plat a taula.

En Josep Pla, una persona que es delia per un bon àpat, del tot casolà, amb ingredients dels que ara anomenem de proximitat, tenia una reflexió per la gent de l’Empordanet, especialment pels antics pescadors de la zona, dient-los  que tenien “el paladar fi”, pel seu delit de menjar el que pescaven, el que criaven i el que conreaven, és a dir, més de proximitat ja no podia ser. Penso que aquesta reflexió s’hauria d’estendre a tots els que, havent sobrepassat una certa edat, també se’ns ha tornat el paladar fi, que és quan arribem no tant a valorar la quantitat, sinó que posem bona nota a la qualitat.

Cercar, analitzar, escollir i gaudir d’una bona taula, compartint-la amb una bona companyia, familiar o d’amics, és un al·licient més que se’ns dóna per gaudir de la vida en el nostre lleure. De guies de restaurants se’n troben arreu, de recomanacions en rebem un munt, i així, des d’aquesta plana no volem ser menys i us oferim uns enllaços que hem esbrinat i ens han agradat, on ens sembla que trobareu bones opcions per visitar i provar les seves arts culinàries, les seves pròpies especialitats.

Gaudiu de l’àpat i de la companyia, si us plau!