PRESENTACIÓ ESPAI DEL MAR

Els que ens agrada la mar, la seva bellesa, la seva grandiositat… som plenament conscients que s’ha de respectar i a més ens ha de fer respecte. Respecte en tots conceptes, no ens cal dominar-la, doncs, contra la seva força no hi tenim res a fer i per tant l’hem de cuidar no malmetent-la, ni degradant-la tractant-la com si fos un abocador, ja que estem posant en risc la rica fauna que alberga dins seu i que és font d’aliment per a la nostra supervivència.

Gaudir de la mar, en personal opinió, és sortir a navegar amb una embarcació, que no cal sigui una gran embarcació, per contemplar des de dins aquesta meravella de la natura i la del seu entorn. Sentir la remor de l’aigua quan la barca va solcant pel seu damunt, mentre la brisa marina t’acarona la pell deixant-la humitejada amb la salabror de l’aigua, és quelcom del més relaxant. Gaudir de la mar no vol dir anar a fer-hi cap competició de velocitat.

I si  a més, a un l’agrada la pesca esportiva, rere l’estona de relaxació hi entra en joc el plaer i neguit dins l’espera de la picada, que no sempre hi ha, evidentment, però que et dóna una sensació de benestar. Ara bé, un bon amic de l’Empordanet em diu que, arribada aquesta sensació de relaxament, és preferible no posar esquer al l’ham, no fos cas que, sense voler, el mateix peix amb la seva picada ens trenqués l’encant.

Gaudiu d’unes fotos que hem anat fent on es pot apreciar aquesta bellesa del mar en calma, amb tranquil·la navegació per ses aigües, així com el seu embat quan està del tot enfurismat.